Cauta articole

20 oct. 2011

Precizari privind depunerea Declaratiei 112

Potrivit OG nr. 30/2011 care a modificat Codul Fiscal, incepand cu veniturile lunii octombrie 2011 declaratia unica 112 se va depune trimestrial de catre urmatoarele categorii de contribuabili :

a) asociatii, fundatii sau alte entitati fara scop patrimonial, persoane juridice, cu exceptia institutiilor publice, care in anul anterior au avut un numar mediu de pana la 3 salariati exclusiv;
................................

d) persoanele fizice autorizate si intreprinderile individuale, precum si persoanele fizice care exercita profesii libere si asocierile fara personalitate juridica constituite intre persoane fizice, care au, potrivit legii, personal angajat pe baza de contract individual de munca.

Plata impozitului si contributiilor sociale se va face pentru contribuabilii de mai sus, trimestrial, pana la data de 25 inclusiv, a lunii urmatoare trimestrului.

Termenul de depunere a declaratiei unice 112 aferente trimestrului IV 2011 este 25 ianuarie 2012.

Depunerea trimestriala a declaratiei va consta in completarea si depunerea a cate unei declaratii pentru fiecare luna din trimestru.

Pentru a depune declaratia unica 112 trimestrial, contribuabilii care au aceasta obligatie conform modificarii aduse de OG nr. 30/2011, trebuie sa depuna la organul fiscal competent o declaratie de mentiuni pentru modificarea vectorului fiscal, pana la data de 30 octombrie 2011.

Contribuabilii care au obligatia depunerii trimestriale a declaratiei 112, dar care au optat pentru depunerea lunara, pot reveni la perioada trimestriala prin depunerea unei declaratii privind optiunea pana la data de 31 ianuarie a anului urmator.

Daca in cursul primei luni a trimestrului inceteaza calitatea de asigurat a unui beneficiar de venituri se va depune declaratia 112 aferenta acestei luni pana la data de 25 a lunii urmatoare, iar declaratiile aferente lunilor 2 si 3 se vor depune pana la data de 25 inclusiv a lunii urmatoare trimestrului. Daca incetarea calitatii de asigurat are loc in luna 2 a trimestrului se vor depune declaratiile 112 aferente lunii 1 si 2 pana la data de 25 a lunii 3 din trimestru, luna 3 urmand sa se depuna la termenul de la trimestru.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

va rugam sa introduceti doar comentarii in legatura cu subiectul discutat. multumim pentru intelegere.